Home >> Projecten

Projecten

Ben je op zoek naar projecten rond happy aging?

Onderstaand overzicht geeft jou een kijk op de projecten die worden georganiseerd.

EFRO project: Limburg LifeTechValley

Met dit project wil Happy Aging vanuit de Euregio verder bouwen aan een internationaal ecosysteem van stakeholders (ondernemers, zorgorganisaties, kennisinstellingen, overheid en ouderen) om gebruiksgerichte innovaties in de ouderenzorg (preventie, geïntegreerde zorg, welzijn) te versnellen en zo bij te dragen tot meer bedrijvigheid en kwaliteitsvolle zorg.

Pee-post

Innovatief en gebruiksvriendelijk device geschikt voor gestandaardiseerde afname van eerste fractie urine en geoptimaliseerd voor post-verzending

Wanneer iemand een SOA (seksueel overdraagbare aandoening) denkt te hebben opgelopen, zijn er vaak stigma’s en barrières waardoor de persoon in kwestie zich niet laat testen, maar ernstige consequenties als onvruchtbaarheid tot gevolg. Verschillende laboratoria en SOA klinieken in Vlaanderen en Nederland zetten een online platform op. Hierbij wordt een zelfafname kit naar de patiënt thuis gestuurd. Na staalafname wordt deze geretourneerd naar het (gecertificeerde) labo. Deze labo’s bieden tevens een goede terugkoppeling naar behandeling aan.

CrossCare

Stimuleert, ondersteunt en versnelt innovaties in de zorg

Het project CrossCare stimuleert, ondersteunt en versnelt innovaties in de zorg. CrossCare draagt bij aan de ontwikkeling en implementatie van zorginnovaties (product, dienst, concept) door het aanbieden van een grensoverschrijdende proeftuinomgevingen. Zes zorgproeftuinen in Vlaanderen en Nederland ondersteunen bedrijven en ondernemers in het beter laten aansluiten van innovaties op eindgebruikers en de markt. Het project beschikt over een fonds waarmee innovatieprojecten kunnen worden ondersteund.

Nightwatch

Epilepsie detectie thuis

Met dit project wordt de impact van het epilepsie detectie apparaat 'NightWatch' op tieners met epilepsie en hun ouders getest. De NightWatch detecteert klinisch relevante aanvallen 's nachts met behulp van een band rond de bovenarm. De ouders worden gewaarschuwd wanneer een aanval optreedt, zodat ze hun kind noodmedicatie kunnen toedienen of tijdig medische hulp kunnen inroepen. Tijdens het huidige project wordt de NightWatch voor het eerste beschikbaar voor gezinnen in de thuissituatie. We zijn geinteresseerd in de ervaringen van de gezinnen, en in de impact die betrouwbare detectie heeft op hun levenskwaliteit.

Pagina's