Home >> Nieuws >> Wit-Gele Kruis Limburg behaalt kwaliteitslabel

Wit-Gele Kruis Limburg behaalt kwaliteitslabel

Datum: 
1 februari 2018


Op 8 januari kende het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg het internationale NIAZ-Qmentum-kwaliteitslabel toe aan onze organisatie. Een beloning voor jarenlang hard werk van velen. Maar vooral: een garantie dat de Wit-Gele Kruispatiënt en onze zorgpartners kunnen rekenen op een deskundige, kwalitatieve en veilige zorg én dat de organisatiecultuur gericht is op continue verbetering. Heel wat ziekenhuizen werden ondertussen NIAZ-geaccrediteerd. Het Wit-Gele Kruis Limburg is de eerste dienst voor thuisverpleging die dit kwaliteitslabel behaalt.
 

600 criteria onder de loep

De NIAZ-auditoren controleerden meer dan 600 criteria (bijv. identificatie van de patiënt, correcte handhygiëne, informatieoverdracht, beleid inzake medicatiefouten, infectiepreventie, incidentmelding …). De conclusie: het Wit-Gele Kruis voldoet aan strenge kwaliteitsnormen, voor zijn thuisverpleging maar ook voor de zorgcentrale, de dienst gezinszorg, de dieetdienst, de kraamdienst, de pedicuredienst en de uitleendienst voor hulpmiddelen.

 

Warme, betrokken zorg

De audit gaf daarnaast aan dat warme zorg, betrokkenheid van de medewerkers bij de organisatie en aandacht voor kwaliteit en veiligheid sterk aanwezige kwaliteiten zijn.

Accreditatie is geen eindpunt

Dr. Neree Claes, voorzitter: “We hebben geleerd dat we goed bezig zijn maar ook dat er nog groeipotentieel is. Werken aan kwaliteit is een verhaal dat nooit ‘af’ is."