Home >> Nieuws >> Succesvolle live tests Colli-Pee in Vlaanderen

Succesvolle live tests Colli-Pee in Vlaanderen

Datum: 
29 oktober 2018

De afgelopen maanden hebben er live tests plaatsgevonden in Vlaanderen voor de innovatie Colli-pee van Novosanis.

Bijna 60 enthousiaste vrijwilligers tussen 18 en 45 jaar vroegen online hun persoonlijke urinezelftest aan. In een stijlvol kartonnen doosje ontvingen zij de Colli-pee en instructievideo om thuis een urinestaal af te nemen, en alle benodigdheden om dat staal veilig terug naar het labo te sturen.

Eén op de vijf testers gaf aan dat hij of zij de Colli-Pee kon gebruiken, zonder de bijbehorende instructievideo te hebben bekeken. Een goede indicator voor het gebruiksgemak van deze innovatie! Ook de verzending via de post viel in de smaak. De overgrote meerderheid (86%) van onze testers gaf de voorkeur aan deze vorm van distrubutie in tegenstelling to verdeling via huisartsen of drogisterijen.

De eerste resultaten van deze gebruikerstest gaan alvast de wereld rond: ze werden door het bedrijf Novosanis gepresenteerd op de International PappilomaVirus Conference (IPVC) in Sydney. Iets dichter bij huis, zijn we benieuwd naar de ervaringen van de Nederlandse testgebruikers. Begin november verwachten we daar de eerste resultaten.