Home >> Nieuws >> Projectoproep: zorgvinding 2017

Projectoproep: zorgvinding 2017

Datum: 
3 oktober 2017

Projectoproep

IN4CARE | Zorgvinding 2017

Innovatie voor en door de zorg -en welzijnssector

------------------------------------------------------------------

De wereld en onze samenleving is in volle evolutie, men spreekt ook wel eens van disruptieve tijden. En het gaat snel, razendsnel. Tegelijkertijd is een goede gezondheid meer dan ooit een kostbaar goed, waar ook tal van voorzieningen uit zorg en welzijn hun uiterste best doen om de beste kwaliteit te bieden. Een kwaliteitsvolle zorgverlening betekent ook voortdurend zoeken naar verbetering: naar goed opgeleide medewerkers, een up-to-date infrastructuur, de beste technologie, efficiënte zorgprocessen. Innovaties die de zorg menselijker maken, daar draait het om.

In4care wil met Zorgvinding 2017 deze innovaties zichtbaar maken, delen en vooral een hefboom creëren door enerzijds een financieel duwtje in de rug, anderzijds door de juiste mensen en middelen bij elkaar te brengen om zo de zorgvinding ook effectief te realiseren, verbeteren of op te schalen.

Welke projecten?

Zorgvindingen, innovatieve ideeën, prototypes of realisaties die de zorg beter, efficiënter, menselijker maken. Die mensen op de zorgwerkvloer toelaat om meer tijd vrij te maken voor patiënten, cliënten en bewoners.

Zorgvindingen kunnen zich situeren binnen volgende domeinen:

1.ICT & Technologie (o.a. epd, e/mhealth, apps, domotica, robotica, monitoring, sensoren) 2.Hulpmiddelen, infrastructuur, materiaal voor zorgmedewerkers en/of zorggebruikers. 3.Organisatiemodellen (innovatieve samenwerkingsverbanden & organisatieontwikkeling) 4.Zorgondersteunende processen (o.a. klinische paden, lean)
5.Wendbare (zorg-)organisaties (o.a. coaching & opleiding, duurzaam personeelsbeleid)

Wie kan meedoen?

Enkel leden van IN4CARE kunnen meedingen naar de Zorgvinding 2017. 

Wanneer?

Indienen kan t.e.m. 10 november 2017.
Laureaten worden bekend gemaakt op 6 december 2017.

Ontdek hier meer & meld je aan.

Succes alvast!