Home >> Nieuws >> Pfizer werkt samen met Start it @KBC om innovatie in de medtech-sector te stimuleren

Pfizer werkt samen met Start it @KBC om innovatie in de medtech-sector te stimuleren

Datum: 
21 augustus 2018

Happy Aging member Pfizer werkt samen met Start it @KBC, de grootste accelerator in België. De gloednieuwe samenwerking werd officieel gepresenteerd op het Start it @ KBSEA-festival, dat start-ups drie dagen samenbrengt op initiatief van Start it @KBC en de stad Oostende.

Deze samenwerking zal de deuren openen van de sterk gereguleerde gezondheidszorgsector naar start-ups van healthtech. Ze zullen dus profiteren van meer expertise en nieuwe kennis en toegang krijgen tot een internationaal netwerk met als doel innovaties in de medtech-sector te stimuleren.

Start it @KBC heeft al succesvol samengewerkt met Voka Health, Imec en verschillende grote ziekenhuizen. Voor de start-upcommunity is Pfizer echter de eerste actieve structurele partner in de gezondheidszorg. Dankzij deze nieuwe samenwerking zal de versneller een nieuw platform kunnen aanbieden aan zijn medtech-startups en ze optimaal ondersteunen. Met gebruik van het internationale netwerk van Pfizer en experts van het hoogste niveau als mentor of coach.

"Deze samenwerking zal deuren openen voor meer dan 50 community-based start-ups in de gezondheidszorg. Ze zullen profiteren van alle expertise en het internationale netwerk van een van de grootste biofarmaceutische spelers ter wereld. We roepen ook alle healthtechstart-ups op om in september voor de volgende selectie te solliciteren ", zegt Lode Uytterschaut, oprichter van Start it @KBC.

Lees hier het volledige artikel.