Happy Aging Day 2018

Op 18 oktober 2018 was het opnieuw zover! Tijdens de derde editie van onze Happy Aging Day stonden opnieuw innovaties in de gezondheidszorg in de spotlights.

Kijk samen met ons nog eens terug op de (inter)nationale topsprekers, de bloeiende innovatiemarkt én naar de ondernemingen die op deze hoogdag in de prijzen vielen

Bekijk hier de foto´s

Home >> Nieuws >> Oproep Koning Boudewijnstichting: Technologie voor een warme zorg thuis

Oproep Koning Boudewijnstichting: Technologie voor een warme zorg thuis

Datum: 
1 mei 2018

Waarover gaat het?

Zorgtechnologie doet zijn intrede in de zorg thuis. Ondanks de opportuniteiten die de zorgtechnologie biedt, is er een grote kloof tussen de technologische mogelijkheden en de concrete toepassingen. Personen met zorgnoden en zorgverstrekkers maken nog niet veel gebruik van technologische toepassingen in de thuiszorg. 

Het Fonds Dr. Daniël De Coninck steunt met deze oproep implementatieprojecten waar zorgtechnologie ten dienste staat van een warme thuiszorg die beter tegemoetkomt aan de complexe noden van zorgbehoevenden in de thuissituatie. De projecten hebben als doel om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. 

Het Fonds zal projecten steunen die aan de volgende 3 voorwaarden samen voldoen:

  • bestaande of nieuwe zorgtechnologie implementeren voor zorgbehoevenden thuis;
  • de impact op de kwaliteit van de zorg evalueren;
  • de gebruikers, zowel zorgbehoevenden als formele en informele zorgverstrekkers, hierbij betrekken.

Voor wie?

Het is een open oproep die gericht is op actoren en organisaties in het veld van de thuiszorg, artsen die collectief een initiatief nemen, patiëntenorganisaties, lokale actoren, social profit organisaties, universiteiten en hogescholen (voor actie-onderzoek), ziekenhuizen (in het kader van thuishospitalisatie). Commerciële organisaties kunnen als partner betrokken worden in een project.

Hoe uw aanvraag indienen?

Ontdek hier alle details en dien jouw aanvraag in voor 20 augustus 2018.