Home >> Nieuws >> MIC Vlaanderen & BlueHealth Antwerp smelten samen tot BlueHealth Innovation Center supported by Microsoft

MIC Vlaanderen & BlueHealth Antwerp smelten samen tot BlueHealth Innovation Center supported by Microsoft

Datum: 
26 april 2017
 

Microsoft Innovation CenterVlaanderen en BlueHealth Antwerp bundelen hun krachten om samen in te zetten op digitale innovatie binnen de gezondheidszorg. De twee organisaties smelten samen tot BlueHealth Innovation Center – supported by Microsoft.

 
 
 

MIC Vlaanderen begeleidde de voorbije jaren meer dan 100 start-ups en heeft al 5 jaar expertise in de digitale gezondheidszorg. Naast het opzetten van meerdere hackathons, honderden trainingen en infosessies, zijn ook heel wat succesvolle start-ups geholpen naar hun volgende fase. Bedrijven zoals Ugentec, Fibricheck, LindaCare, Mitch&Mates, FamilyEye, … zijn gegroeid in de schoot van het MIC.

“We hebben in de beginjaren met de steden Genk en Kortrijk een krachtig verhaal uitgebouwd, met steun van de Vlaamse Overheid. Door deze samensmelting kunnen we nu niet alleen op eigen benen staan, maar ook onze missie voor heel Vlaanderen nog beter vervullen.”
 

- Wim Dries, burgemeester Stad Genk

 
BlueHealth Antwerp ontstond 2 jaar geleden op initiatief van de stad Antwerpen. De stad bracht een aantal industriële partners samen met zorgactoren en kennisinstellingen om startende ondernemingen met innovatieve ideeën in eHealth te ondersteunen in hun start- en groeifase. Zo kregen de startups Lynxcare, Nephroflow, Greygin, Karaton en Epilog, ook gesteund door imec.istart, een duwtje in de rug. De bedoeling is om deze participaties verder uit te breiden in een apart fonds specifiek gericht op jonge HealthTech startups, in nauwe samenwerking met imec. 

“Het BlueHealth Innovation Center is een sterk verhaal voor de regio’s Antwerpen en Genk. Expertise delen en netwerken samenbrengen.  Het zal een meerwaarde zijn voor de hele zorgsector en het ondernemerschap in Vlaanderen. Als grootste stad willen we hier een voortrekkersrol in blijven spelen.”

- Caroline Bastiaens, Antwerps schepen voor economie

Het BlueHealth Innovation Center wil HealthTech start-ups nog beter begeleiden en meer inzetten op studenten, jong ondernemerschap en innovatie binnen de zorgsector. Start-ups zullen sneller kunnen groeien d.m.v. coaching, linken met financiering, internationalisering en nog veel meer. Het BlueHealth Innovation Center zal in Antwerpen zijn uitvalsbasis hebben in de pas geopende StartupVillage, terwijl de werking in Genk verder uitgebouwd wordt vanuit C-Mine Crib.

De leden van het BlueHealth Innovation Center zijn een mooie mix van overheid, zorgactoren, kennisinstellingen en privépartners: Agfa Healthcare, BioVille, C-Mine Crib, CoFoundry, GZA, Inno . com Institute, Microsoft, Stad Antwerpen, Stad Genk, Universiteit Antwerpen, UCB, Usentric, UZA, ZNA, ZOL en Zorgbedrijf Antwerpen.

Contacteer ons op info@micvlaanderen.be
of kom eens langs op een van onze vele events.