Home >> Nieuws >> Afsluitend event NightWatch België

Afsluitend event NightWatch België

Datum: 
3 mei 2018

Op 3 mei vond het afsluitend event van het Nightwatch project plaats in Belgisch Limburg. In België namen zes gezinnen deel aan de live test waarbij de impact van de Nightwatch, die nachtelijke epileptische aanvallen bij kinderen detecteert, op hun dagelijkse leven werd gemonitord. De gezinnen konden tijdens dit afsluitend moment hun ervaringen delen met de proeftuinen en de studenten verpleegkunde die hen tijdens het volledige traject begeleid hadden. Algemeen waren de gezinnen tevreden, ook al liep het niet bij iedereen even vlot.

Ook de studenten presenteerden hun ervaringen en mogelijke aanbevelingen, waaronder zorgen voor een langere batterijduur, mogelijkheid tot gegevensopslag die wordt teruggekoppeld naar de gezinnen, detectie van meerdere soorten epilepsie, etc.

Tot slot gaf LivAssured een toelichting over de meerwaarde van CrossCare. CrossCare heeft hen in eerste instantie geleerd dat de praktijksituatie en de onderzoekssituatie zeker niet hetzelfde zijn. Het heeft ook heel wat verbeteringen (technische, algoritme) opgeleverd. Het CrossCare-traject heeft bovendien heel wat blije gezinnen en mooie verhalen opgeleverd.
Daarnaast gaven ze ook inzage in de toekomstplannen van de Nightwatch: naast technische doorontwikkeling (vb. biocompatibele behuizing) en verder uitrol, willen ze een wetenschappelijk artikel publiceren, een online portaal ontwikkelen om inzage te bieden aan gezinnen over de gegenereerde rapporten en uiteindelijk de buitenlandse markt betreden.
Algemene conclusie was dat het een zeer interessant leertraject was voor alle partijen en dat de gezinnen zeer tevreden waren over hun deelname, ook al liep het niet bij ieder gezin even vlot.