Happy Aging Day 2018

Op 18 oktober 2018 was het opnieuw zover! Tijdens de derde editie van onze Happy Aging Day stonden opnieuw innovaties in de gezondheidszorg in de spotlights.

Kijk samen met ons nog eens terug op de (inter)nationale topsprekers, de bloeiende innovatiemarkt én naar de ondernemingen die op deze hoogdag in de prijzen vielen

Bekijk hier de foto´s

Home >> LISTEL vzw

LISTEL vzw

LISTEL vzw overkoepelt de Limburgse Samenwerkingsinitiatieven Eerstelijnsgezondheidszorg & Geïntegreerde Diensten voor Thuiszorging. Ook de Palliatieve Thuiszorgdienst Pallion valt onder de vzw LISTEL. Het SEL heeft als doel het verbeteren van de zorg rond de individuele patiënt in de eerstelijnsgezondheidszorg. Dit kan door middel van coördinatie en afstemming. De activiteiten van de SEL’s overstijgen de dagelijkse praktijk en situeren zich op het mesoniveau. De SEL’s beogen o.a. een optimale samenwerking tussen alle zorgaanbieders die actief zijn in de eerstelijnsgezondheidszorg onderling, tussen de zorgaanbieders en de patiënten, mantelzorgers en vrijwilligers en tussen de organisaties, diensten en personen met een meer gespecialiseerd zorgaanbod. De regelgeving geeft volgende begripsomschrijving over de GDT: “de gezondheidsvoorziening die, per zorgzone, het geheel van de patiëntenzorg versterkt via praktische organisatie en ondersteuning van verstrekkingen in het kader van de thuisverzorging, waarbij de tussenkomst van  beroepsbeoefenaars van verschillende disciplines vereist is”.