Home >> Activiteit >> Happy Aging Pilots Table
27
May
Hasselt

Happy Aging Pilots Table

Praktische informatie

Organisator
Happy Aging, In4Care, ING
Adres
Ambtswoning Gouverneur Limburg Lombaardstraat 25 3500 Hasselt - Hasselt (België)


Tijdens de welgekende 'Pilots Table' die we ism In4Care en ING organiseren, krijgen vijf innovatieve ondernemers de kans om tijdens een exclusieve lunch aan tafel te gaan met enkele beslissingsnemers (artsen, apothekers, innovatiemanagers, directeurs, etc. ...) uit de zorgsector. 

 

Vijf innovatieve ondernemers krijgen de kans om tijdens een exclusieve lunch aan tafel te gaan met beslissingsnemers uit de zorgsector.

Ben jij een beslissingsnemer in de zorgsector en wil jij graag jouw plek aan tafel reserveren en zo in gesprek gaan met innovatieve ondernemers?

► Meld je hier aan voor een plek als beslissingsnemer

 

De vijf geselecteerde innovaties zijn:

Xetal ontwikkelde een beaconloos indoor positioneringssysteem voor IoT en smart home applicaties.
 Het systeem kan worden ingezet bij ouderen thuis, of ter beveiliging van ziekenhuizen. De technologie is gebaseerd op temperatuursensors, bevestigd in het plafond. Deze sensoren zijn geen camera systemen waardoor ze gebruikt kunnen worden met inachtname van de meest strenge privacycriteria. 
SpoedWare is een softwaretoepassing die gegevens uit het EPD interpreteert in functie van crowding en acties voorstelt aan de verpleegkundigen, artsen en managers. Dit wordt weergegeven in een dashboardtoepassing. Er wordt dus altijd op hetzelfde moment ingegrepen met dezelfde acties. De aanpak is gestructureerd en er wordt in team op verschillende niveaus aan één aan dezelfde oplossing gewerkt.

Novosanis is een innovatieve ontwikkelaar en producent van medische hulpmiddelen die de kwaliteit van diagnostische tests verbeteren, evenals de nauwkeurigheid van de toediening van geneesmiddelen voor infectieziekten en oncologie. Momenteel heeft Novosanis 2 device platforms in portofeuille: Colli-Pee en VAX-ID

emma.health is een online screeningsplatform dat gepersonaliseerde risico-inschattingen geeft op de meest voorkomende levensstijl gebonden aandoeningen. Meer info op: www.emma.health

De roep om ondersteuning door kwetsbare ouderen in de samenleving wordt steeds intenser.  Ouderen willen “gewoon”, gelukkig thuis blijven wonen en sociale contacten behouden. Mantelzorg wil toereikende aandacht geven aan de partner / ouder, maar is wel gebaat bij zelf in balans te blijven. Rementis wil de ouderenmarkt  veroveren met een platform waarin met een smartphone berichten, foto’s en video’s gestuurd kunnen worden naar de televisie van de mensen met dementie / oudere. Er is geen enkele handeling nodig vanuit de oudere. Zo wordt de oudere met behulp van de eigen televisie meer betrokken in de familie, wordt de mantelzorger ontlast en is de drempel vanuit de sociale kring naar de oudere een stuk lager.  

 
 

 

Andere activiteiten

Er zijn geen resultaten gevonden