Happy Aging Day 2018

Op 18 oktober 2018 was het opnieuw zover! Tijdens de derde editie van onze Happy Aging Day stonden opnieuw innovaties in de gezondheidszorg in de spotlights.

Kijk samen met ons nog eens terug op de (inter)nationale topsprekers, de bloeiende innovatiemarkt én naar de ondernemingen die op deze hoogdag in de prijzen vielen

Bekijk hier de foto´s

Home >> Activiteit >> Health Community Kennissessie 'Ga je mee op gezondheidsreis met de burger?'
03
Dec
Antwerpen

Health Community Kennissessie 'Ga je mee op gezondheidsreis met de burger?'

Praktische informatie

Organisator
VOKA Health Community
Adres
Universiteit Antwerpen - Campus Drie Eiken Universiteitsplein 1 2610 Antwerpen - Antwerpen (België)

Een optimale geïntegreerde zorg, samen met familie, vrienden, kennissen en zorgverstrekkers: daar is de burger met of zonder zorgnood naar op zoek. De burger/patiënt wordt meer en meer consument, wil meer inspraak, en is bereid om extra te betalen voor diensten die zijn levenskwaliteit verbeteren. Hij wil ook efficiënt zijn onderzoeken kunnen regelen en zijn resultaten inzien, zowel van zichzelf als van degenen voor wie hij zorg draagt (nood aan digitaal medisch dossier, digitaal overleg). Hij is ook mobieler, meer en meer geïnformeerd, en geëngageerd.

Gezondheidsreis

De burger verwacht een deel van zijn gezondheidszorg zelf in handen te kunnen nemen op een efficiënte manier (bv teleconsulting, snelle toegang tot nieuwe technologie, …) zoals hij dat zelf ook doet in talrijke andere sectoren. Er zijn dus heel wat opportuniteiten tot bijkomende groei van de zorg als economische sector. Toch blijkt uit de analyse van de huidige werking van de gezondheidssector dat er vandaag twee belangrijke fricties zijn die de verdere en efficiëntere verandering tegenhouden: de governance en het gebrek aan doeltreffendheid binnen het systeem van gezondheidszorg.

Bent u benieuwd naar welke stappen we kunnen zetten om te komen tot een goede gezondheid en welke kansen dit biedt voor (zorg)ondernemingen, kennisinstellingen en de burgers zelf? Dan nodigen we u graag uit op de kennissessie van Health Community op maandag 3 december om 18u bij Universiteit Antwerpen. Tijdens deze publieke sessie stellen we het rapport “Ga je mee op gezondheidsreis met de burger? Vanuit een ondernemingsperspectief meebouwen aan gezondheid” van Idea Consult en Abolins voor. In dit rapport schuiven we 5 pijlers naar voor, die kunnen zorgen voor een betere governance en een efficiëntere gezondheidszorg. We plaatsen de burger centraal, waarbij de gezondheidsacties en -ingrepen gezien worden vanuit een preventief perspectief om zo gezond mogelijk te blijven.

Ontdek hier het programma en schrijf je in.

Andere activiteiten

02
Apr
Organisator
Silver Economy & Ageing Well
Locatie
- Parijs
28
Mar
Organisator
Flanders'Care
Locatie
- Brussel
28
Mar
Organisator
Happy Aging & Motmans & Partners
Locatie
3590 - Diepenbeek
27-30
Mar
Organisator
VKW Limburg
Locatie
- -
Alle activiteiten