Home >> Activiteit >> Expertendag 2018: "(a)typisch dementie?"
06
Sep
Genk

Expertendag 2018: "(a)typisch dementie?"

Praktische informatie

Organisator
UCLL
Adres
UC Leuven-Limburg, campus LiZa Schiepse Bos 5 3600 Genk - Genk (België)

In 2012 werd het ‘Limburgs Netwerk Dementie’ opgericht door het Expertisecentrum Dementie Contact (OCMW Hasselt, seniorenvoorzieningen Hogevijf), University Colleges Leuven-Limburg (UCLL, toenmalige KHLim), de vzw Bejaardenzorg Grauwzusters Limburg en de provincie Limburg. De doelstellingen van het Limburgs Netwerk Dementie zijn enerzijds het delen van kennis en goede praktijkervaringen tussen alle betrokken Limburgse actoren in de ondersteuning van de zorg voor personen met dementie en hun omgeving en anderzijds tekorten in de zorg opsporen en hiervoor oplossingen, acties en methodieken ontwikkelen. 

Na afloop van de projectperiode (juli 2015) werd de stuurgroep van het Limburgs Netwerk Dementie uitgebreid met partners Listel vzw en Hogeschool PXL. Dit netwerk blijft haar activiteiten, waaronder de organisatie van ‘expertendagen’, continueren.

“Expertendag 2018 (A)Typisch dementie?” brengt een breed gamma aan thema’s. Voor deze vijfde editie tracht het Limburgs Netwerk Dementie immers antwoorden te bieden op de door Limburgse hulpverleners gestelde vragen en vormingsnoden. Zo staan enkele vormen van dementie, jongdementie in Vlaanderen en Limburg, medicamenteuze en niet-medicamenteuze aanpak en tenslotte psychiatrie en dementie op het programma.

Klik hier om de flyer te openen.

Ontdek hier meer en schrijf je in voor deze expertendag.

Andere activiteiten

04-10
Nov
Organisator
The Argonauts & Happy Aging
Locatie
- Silicon Valley
18
Oct
Organisator
Happy Aging
Locatie
- Diepenbeek
20
Sep
Organisator
Happy Aging
Locatie
3590 - Diepenbeek
13
Sep
Organisator
Voka Limburg
Locatie
- Hasselt
Alle activiteiten