Home >> Activiteit >> Burgertop ‘Jouw mening over volksgezondheid’
16
Feb
Aken

Burgertop ‘Jouw mening over volksgezondheid’

Praktische informatie

Organisator
Provincie Limburg
Adres
Technologiezentrum in Aken - Aken (Duitsland)

Voortdurend streven gezondheidsprofessionals in onze provincie ernaar om de gezondheid en welzijn van de Limburgers te verbeteren. Door middel van de aanwezige academische onderzoeksexpertise en gespecialiseerde infrastructuur kan Limburg immers optimaal inzetten op de laatste ontwikkelingen op vlak van gezondheid en life sciences. Professionelen uit de gezondheidssector denken hier echter dagelijks over na en hebben veel ideeën over hoe men de diverse aspecten van gezondheidszorg het best kan bevorderen.

Maar wat is jouw mening, als burger, hierover? Vanzelfsprekend heb ook jij een idee of een mening over volksgezondheid. En dat is precies wat we van jou willen horen! We willen niet over jou praten, neen, we willen mét jou praten!

‘Jouw mening over volksgezondheid’ is daarom het thema voor twee burgertoppen in februari 2019. Deze burgertoppen worden georganiseerd voor inwoners uit de Euregio Maas-Rijn. Het resultaat van deze twee toppen dient als input voor een conferentie georganiseerd door de Euregio Maas-Rijn in samenwerking met het WHO Regions for Health Network en het Comité van de Regio’s van de Europese Unie. Op deze conferentie, die plaatsvindt in juni 2019, zullen Europese professionelen uit de openbare gezondheidszorg samenkomen om de toekomst van de volksgezondheid te bespreken.

Ben jij bereid om jouw visie op gezondheid met ons te delen? Dan nodigt de provincie Limburg je graag uit op de burgertop van zaterdag 16 februari 2019 van 10:00 uur tot 15:00 uur in het Technologiezentrum in Aken. Er wordt gratis vervoer per bus vanuit Hasselt en een lunch voorzien. Je hoeft dus niet zelf naar Aken te rijden. De gesprekken zijn in het Nederlands en worden gevoerd in kleine groepen.

Wat gaan we met jouw input doen?

Tijdens de twee burgertoppen verzamelen we de mening over volksgezondheid van de inwoners van de Euregio Maas-Rijn. Het resultaat van de burgertoppen wordt samengevat in een korte film en in een rapport. Dit wordt gebruikt als input voor de conferentie in juni 2019.

Kort samengevat: we hebben jouw mening écht nodig en gaan ze ook gebruiken!

Informatie en inschrijven

Wil je graag meedoen aan de burgertop in Aken op zaterdag 16 februari? Mail dan vóór 1 februari naar sara.reekmans@limburg.be

Voor meer informatie kan je terecht op de website van euPrevent of bij Sara Reekmans op het nummer 011 23 82 35.

Tot binnenkort want jouw mening telt.

Andere activiteiten

17
Oct
Organisator
Happy Aging | 17 oktober 2019 | 13u00 - 18u00
Locatie
- Diepenbeek
10
Oct
Organisator
Biomedica
Locatie
- Geleen
Alle activiteiten